Word lid Bestel gratis

Uitstapje naar Madurodam

Ook dit jaar organiseren we voor leden uit onze regio een uitstapje met lotgenoten.

Na het succesvolle bezoek vorig jaar aan het Louwman Museum heeft het Regiopunt Haaglanden ook dit voorjaar weer een uitstapje georganiseerd. Begin april worden de leden van het Longfonds in de regio Haaglanden per brief uitgenodigd om op: 
vrijdag 17 mei 2019
een bezoek te brengen aan Madurodam te Den Haag.
Deze miniatuurstad (schaal 1 op 25) geeft door middel van ruim 700 maquettes van gebouwen uit alle delen van het land een beeld van onze steden en de Nederlandse samenleving. Voor meer informatie over Madurodam kunt u terecht op madurodam.nl

Het programma van 17 mei ziet er als volgt uit:
13:30 uur  Ontvangst door een gastvrouw/-heer van Madurodam die u naar het restaurant brengt waar u een kopje thee of koffie wordt aangeboden.
14:00 uur  Rond deze tijd kunt het park verkennen: van de architectonische hoogtepunten tot en met de prachtig bloemen. Ook kunt u kennismaken met de oorlogsheld George Maduro en de Nederlandse roots van New York ontdekken.
14:45 uur  Vanaf deze tijd staat in het restaurant koffie of thee met appelgebak voor u klaar.
16:00 uur  Hier eindigt het georganiseerde programma. Als u wilt, kunt u nog een keer door het park wandelen of rustig nog wat na genieten in het restaurant. Madurodam sluit om 17:00 uur.

Aanmelden
Bij de brief gaat een formulier waarmee u zich kunt aanmelden. U kunt maximaal 2 personen per formulier inschrijven. Dankzij de subsidie van de Stichting 1818, kunnen wij de bijdrage laag houden: € 8,00 per deelnemer.

Toegankelijkheid en Begeleiding
Madurodam is goed toegankelijk voor minder validen. Het park is geheel gelijkvloers en vanaf de bovenring via een licht hellend pad te bereiken. Desgewenst kunt u gebruikmaken van uw rollator, rolstoel of scootmobiel. Heeft u geen rolstoel, maar denkt u dat u er voor deze gelegenheid toch een nodig heeft, dan kunnen wij dat voor u regelen. Als u wat minder zelfstandig kunt functioneren of lopen, dan vragen wij u om met een persoonlijke begeleid(st)er te komen. Dit laatste is zelfs noodzakelijk als u van een rolstoel gebruik maakt! 
Ook is Madurodam goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer (tramlijn 9) als met eigen vervoer. Er is parkeerruimte gereserveerd naast de ingang.

Vragen
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met P.Warns, telefoon 070 3471488; e-mail:paulwarns@ziggo.nl.